Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Crveni krst Bujanovac je organizacija koja deluje i sprovodi programe socijalnog, zdravstvenog, preventivnog i humanitarnog karaktera zacrtane u Strategiji razvoja Crvenog krsta Srbije, Statutu Crvenog krsta i Zakonu o javnim ovlašćenjima Crvenog krsta a sve na osnovu člana 4. i 23. Zakona o Crvenom krstu Srbije (Službeni glasnik RS br.107/2005), člana 21. Zakona o Društvenim organizacijama i udruženjima građana (Službeni glasnik SRS br. 24/82) i člana 106. Statuta Crvenog krsta Srbije a orijentišući se prema vremenu u kojem deluje i promenama koje nastaju u radu i organizovanju Crvenog krsta.CRVENI KRST SRBIJE

CRVENI KRST BUJANOVAC

Odeljenje za Civilno-vojnu sradnju Generalštaba Vojske Srbije i Crveni krst Srbije  zajedno koordiniraju i sprovode akciju Vojni lekar na selu.

 Sama aktivnost se sastoji od obilaska stanovništva u udaljenim i teško dostupnim selima u navedenim opštinama od strane vojnih lekara, koji tom prilikom vrše preglede stanovništva i savetuju.

Dana 31.03.2016 Odeljenje za Civilno-vojnu sradnju Generalštaba Vojske Srbije i Crveni krst Bujanovac su Akciju sproveli u tri naseljena mesta Opštine Bujanovac (Breznički muhadžiri, Muhovac i Čar). U sprovodjenju aktivnosti su učestvovale dve lekarske ekipe i Crveni krst Bujanovac.

 

Akcija je uspešno izvedena na opšto zadovoljstvo Predsednika MZ i meštana. Crveni krst Bujanovac je prilikom posete podelio pakete hrane i higijene najugroženijem stanovništvu.

 

Image Gallery

Podeli