Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Crveni krst Bujanovac je organizacija koja deluje i sprovodi programe socijalnog, zdravstvenog, preventivnog i humanitarnog karaktera zacrtane u Strategiji razvoja Crvenog krsta Srbije, Statutu Crvenog krsta i Zakonu o javnim ovlašćenjima Crvenog krsta a sve na osnovu člana 4. i 23. Zakona o Crvenom krstu Srbije (Službeni glasnik RS br.107/2005), člana 21. Zakona o Društvenim organizacijama i udruženjima građana (Službeni glasnik SRS br. 24/82) i člana 106. Statuta Crvenog krsta Srbije a orijentišući se prema vremenu u kojem deluje i promenama koje nastaju u radu i organizovanju Crvenog krsta.CRVENI KRST SRBIJE

CRVENI KRST BUJANOVAC

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze 24. mart

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze se obeležava svake godine 24. marta, da bi se govorilo o tuberkulozi kao bolesti današnjice koja prouzrokuje smrt skoro milion i po lјudi na svetu, uglavnom u zemlјama u razvoju.
Datum je odabran u znak sećanja na dan u 1882.godini kada je dr Robert Koh objavio naučnoj zajednici da je otkrio uzrok tuberkuloze- bacil tuberkuloze. U to vreme kada je Koh u Berlinu objavio svoje naučno dostignuće, tuberkuloza je besnela i u Evropi i u Americi, uzrokujući smrt svake sedme obolele osobe. Nјegov pronalazak doprineo je da se otvori put prema dijagnozi i lečenju tuberkuloze.

Image Gallery

Podeli