Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Crveni krst Bujanovac je organizacija koja deluje i sprovodi programe socijalnog, zdravstvenog, preventivnog i humanitarnog karaktera zacrtane u Strategiji razvoja Crvenog krsta Srbije, Statutu Crvenog krsta i Zakonu o javnim ovlašćenjima Crvenog krsta a sve na osnovu člana 4. i 23. Zakona o Crvenom krstu Srbije (Službeni glasnik RS br.107/2005), člana 21. Zakona o Društvenim organizacijama i udruženjima građana (Službeni glasnik SRS br. 24/82) i člana 106. Statuta Crvenog krsta Srbije a orijentišući se prema vremenu u kojem deluje i promenama koje nastaju u radu i organizovanju Crvenog krsta.CRVENI KRST SRBIJE

CRVENI KRST BUJANOVAC

Република Србија се 24. марта 2016. године придружује светској кампањи обележавања Светског дана борбе против туберкулозе под слоганом „Заједно против туберкулозе" позивајући доносиоце одлука, стручну јавност, установе у систему здравствене заштите, организације цивилног друштва и становништво да се уједине како би се учинили координисани напори, туберкулоза одржала као јавно здравствени приоритет и даље смањивало оптерећење овом болести у Републици Србији.

Црвени крст Србије ће заједно са Институтом за јавно здравље "др Милан Јовановић Батуту" обележити овај датум конференцијом за штампу под истим слоганом. Tom приликом представиће се између осталог Програм превеције и контроле туберкулозе Србији и допринос цивилног друштва откривању и лечењу туберкулозе.

 Порука јавности

 

Овогодишња порука "Заједно против туберкулозе" говори да свако од нас на свој начин може дати свој допринос у контроли ове болести.

  • боље препознати сумњу на туберкулозу
  • разумети болест и не осуђивати оболеле

 Заједно можемо

 

  • утицати на формирање Савета за здравство у локалним срединама
  • боље дијагностиковати, лечити и излечити ТБ

Podeli