Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Crveni krst Bujanovac je organizacija koja deluje i sprovodi programe socijalnog, zdravstvenog, preventivnog i humanitarnog karaktera zacrtane u Strategiji razvoja Crvenog krsta Srbije, Statutu Crvenog krsta i Zakonu o javnim ovlašćenjima Crvenog krsta a sve na osnovu člana 4. i 23. Zakona o Crvenom krstu Srbije (Službeni glasnik RS br.107/2005), člana 21. Zakona o Društvenim organizacijama i udruženjima građana (Službeni glasnik SRS br. 24/82) i člana 106. Statuta Crvenog krsta Srbije a orijentišući se prema vremenu u kojem deluje i promenama koje nastaju u radu i organizovanju Crvenog krsta.

PODMLADAK I OMLADINACRVENI KRST SRBIJE

CRVENI KRST BUJANOVAC

 

U okviru rada sa Podmlatkom i Omladinom Crvenog krsta opšti cilj u radu naše organizacije je obezbeđivanje primene Nacionalne strategije razvoja Podmlatka i Omladine u svim sredinama i na svim nivoima organizovanja Crvenog krsta.

          Crveni krst Bujanovac je od 2005 godine uključen u realizaciju projekta Borbe protiv trgovine  ljudima, tako da je pored obuka trenera i vršnjačkih edukatora u Vrnjačkoj Banji i u Beogradu, organizovao i edukaciju dece školskog uzrasta u osnovnim školama na teritoriji opštine Bujanovac, gde je informisano i edukovano oko 200 dece školskog uzrasta. Aktivnost Crvenog krsta Bujanovca na ovom programu je veliko i kao rezultat toga je što je volonter Crvenog krsta Bujanovac u radnom timu za izradu priručnika za edukaciju na temu borbe protiv trgovine ljudima.

Crveni krst Bujanovac je, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i osnovnim školama naše opštine svake godine organizuje „Trku za srećnije detinjstvo“ koja važi za jednu od najmasovnijih i najšire prihvaćenih rekreativno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta. Svojim masovnim učešćem u Trci, dece, učenici osnovnih škola, pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima. .

U okviru programa Bezbednost dece u saobraćaju, učešće je uzelo 10 prosvetnih ustanova na teritoriji opštine Bujanovac, gde je animirano 926 dece.

Podeli